tirsdag 2. februar 2010

Friksjonsklatring uten friksjon...

Font er kjent for ustabilt vær og den gode friksjon kan til tider virke som en urban legende oppdiktet i et temperert buldrerom.
Det vil dog ikke si at vi ikke tror på at den vil komme, det er denne illusjonen som holder motivasjonen oppe...

Men selv med snø og regn er det mulig å buldre... Etter den første dagen da vi gikk Magic Bus har vi hatt en dag på Rocher Canon i nesten gode forhold. Her kava vi en stund på en 7A vi ikke fikk til før jeg gikk en 7B+ kalt la theorie du chaos assis. Prøvde denne med John Henry da vi var her for noen år tilbake, men psyka da ut på at den var litt høy, hadde toppcrux og en dårli landing.
Filma å styra og glemte å ta bilder så for å se bulder`n må dere nesten følge linken til bleau.info sia: http://bleau.info/canon/1116.html

Etter å ha våkna til en del snø stakk vi til Elephant hvor vi begge fikk gått la Barre Fixe Direct 7B+. Dette er en ikke spesielt forholdsavhengi bulder med et hardt flytt til en 6C uttopping. Jeg har feila på denne bulder`n i årevis, så da Torstein sneik seg opp var det bare å skru på crush mode og crushe:)


"Torstein går la Barre Fixe Direct 7B+""Morra stemming i campen"
Vi fikk tilfeldigvis besøk av en gjeng Portoguisere jeg hadde møtt i Magic Wood i sommer. Er alltid morro når noen ruller ned vinduet for å spørre om noe, mumler litt på et språk du ikke kan og kommer med kommentaren: Hey, i know you!
De var på jakt etter gratis campen og høflige som vi er påpekte vi på en aldri så hyggelig måte at de sto på den:)
Været så som vanlig lovende ut om kvelden med vind og skyfri himmel. Vi våkna desverre opp til snøstorm (se bilde over). Vi bestemte oss likevel for å ta en tur opp i remparten å se om Noir Desir kanskje var tørr likevel. Det var den jo selvfølgelig ikke, nøkkeltaka var fulle av vann, men med litt sol og kalk fikk vi tørka de sånn noenlunde...
"Jeg prøver å tørke litt tak på Noir Desir 7C" "Den klassiske Powerspot`n""Torstein prøver dyno betaen min da underclingen er våt..."
Buldern virka etter en stund tørr fra avstand, men fuktigheten virker som den trekker inn i steinene som vann i en svamp. Tar man litt på taka er man våt på fingra, denne fuktigheten drar man så vidre til neste tak... Det ble fort tydelig at dette ikke var dagen for denne friksjonsavhengige bulder`n:(
Vi gav den så opp og flytta oss til en 7A+ uten navn på en av nabo buldra som vi etter litt kjemping kom oss opp.
På vei ned fra denne la vi merke til et funky bratt 7A sva kalt "Laser". Dette hadde et par krimper i et lite riss før en micro krimp og noen relativt greie tak.
Denne bulder`n var langt fra tørr, men virka mulig. Det var seint på dagen og jeg var sliten å lei og gav opp etter få forsøk. Torstein som sikkert hadde gått å småspist kake halve dagen hadde fortsatt masse energi og sneik seg opp og sva "persa" :)
"Torstein går Laser 7A""Torstein prøver en fuktig 6A egg uten suksess"
Vi hadde 1 tålelig fin dag i uka som var, men da vi har prøvd å kjøre 1 dag på og en dag av traff den desverre på en hviledag...
Jeg var gira og fikk overbevis ham om å prøve et 7C sva, men etter et par forsøk ble han demotivert og valgte å hvile. 7C`n var egentli bare 1 kjipt flytt, men det innebar et elendi fottak og å dra på en microkrimper.
Dette var ikke spesielt innspirerende så gikk over til å gå 7A+ versionen med en slapp kant i tillegg.
Dette var kanskje det kuleste svaet jeg har gått med masse kule flytt og rare tekniske løsninger:)
I dag prøvde vi å klatre igjen på tross av været. Vi kjørte til Buthiers hvor jeg har et av prosjektene mine: la Coccinelle 8A.
Jeg hadde håpet at den skulle være tørr da det er en travers med litt større tak, men det var den ikke:( Jeg prøvde litt likevel, men det var egentli ganske håpløst. Jeg kjente meg sterkere en forrige gang jeg prøvde den i mai, så skal bli spennende å se en dag den faktisk er tørr:)
Om noen dager skal vi flytte inn i hus, få dusja uten speedo og sove i en seng hvor en ikke slår hue i taket når en våkner. Vi får og besøk av noen sterke jenter så blir spennende å se om de får til noe. Blir uansett noe å ta bilder av, kjenner det blir litt ensformig å ta bilder av Torstein i sin røde genser på alt mulig:D
"la Coccinelle 8A"

2 kommentarer:

  1. er den gamle gratiscampen ved cuvier/barbizon åpen igjen? ligner på den på bildet.
    erik

    SvarSlett
  2. nei den er fortsatt stengt... Dette er gratiscampen ved Hippodromen

    SvarSlett