mandag 15. februar 2010

When the going gets though...

Da vi kom til Font var vi ikke spesielt fornøyde med været og forholda. Vi har nå kommet fram til at vi nesten var litt bortskjemte da siden det fram til for et par dager sia hadde gått fra kjipt til håpløst.
Vi starta turen med å buldre 1 dag og hvile 1 dag. Litt mye hviling etter min smak, men da Torstein var redd for skader og jeg allerede slet med en vond arm og 2 fingre før vi kom virka det fornuftig.
Etter ca 1 uke traff hviledagen den eneste fine dagen vi hadde fått så langt...
Frustrerte la vi så hvilinga på hylla og begynte å buldre hver dag det var mulig.
Etter flere umulige dager bestemte vi oss for å ignorere forholda helt og prøve å buldre ikke bare i mellom regnbygene, men også i regnet.

"Våt?"


Vi testa konseptet på en 7B dyno kalt Orgasme Cosmique. Denne er stort sett et hopp ut et takoverheng fra 2 krimpere til en bøtte før en «vanligvis» grei slopy uttopping.
Våte krimpere ga en usikker og ekkel start, våt bøtte tok mye hud og gav Torstein en del interessante fall. Klisvåt uttopping gav psyke og baksing ut av en annen verden.


"Torstein faller og faller...."


Det var bare å innfinne seg med det faktum at å buldre mens det regner i Font er et ganske håpløst prosjekt som gir betydelig mer frustrasjon en glede:(
Heldigvis var tia endelig kommet for å flytte inn i hus. I dagesvis hadde vi gledet oss til å sove i en ekte seng hvor taket ikke kom å slo deg i hodet når du prøvde å krype ned i soveposen eller når du våkna om morran. Få dusja regelmessig uten speedo og bruke reine klær.


Jeg hadde booka en gite nede ved Malesherbes (ved Buthiers for de som er litt kjent i font). Det lå sparsomt med info ute på nett, så det var en positiv overaskelse å se stedet.
Huset har 2 etasjer og er på hele 180m2. Det er 3 soverom, 3 dobbeltsenger, 2 enkle + en sofesofa. 2 bad, tv-stue med peis og stort kjøkken. Med andre ord litt mer en hva vi er vant med:D

"Giten"


Vi flytta først inn sammen med Hannah og Therese som på overbevisende vis kjørte hele veien ned fra Norge (ferge fra kr.sand – hirtzhals) med Therese bak rattet og Hannah som navigatør kun utstyrt med et europakart.
Therese var som vanlig noe i overkant gira på å buldre etter flere dager med kjøring så da vi våkna til regnbyger var frustrasjonen til å ta å føle på.
Det var uaktuelt å sitte inne så vi dro opp på mt. Pivot da jeg ikke hadde helt troen på at noe særlig annet skulle være tørt.
På mt. Pivot er det få bulder, men det finnes en kul 7A (7B med sit) på pockets som nesten alltid er tørr og en kul 7C sit. Vi jobba noe på 7C`n, men den var desverre ganske våt og motivasjonen gikk litt ned.

Hannah gikk så 7A`n og falt av toppen flere ganger fra sitstarten før hun ble lei og vi valgte å gå vidre til 95.2 feltet.

"Hannah prøver Belle Guelle Assis 7B"

"Torstein er sitt vanlige filosofiske selv"


På kartet i fører`n så det ut som det var tålelig grei gangavstand, men den stien vi valgte førte oss over flere små hauger/«fjell» en jeg viste det fantes i skogen. Den gikk og fram og tilbake og rundt innimellom alle steinene den kunne finne, noe som var et helvettes kav med pader på ryggen...


Vi kom så omsider fram til 95.2 i skumringa, og i mørket fikk Hannah og Therese gått Retour aux Sources 7A som bare var litt våt. Torstein hadde ikke helt dagen og jeg hadde gått buldra før med untak av den våte 7C`n.
Den neste dagen var været enda verre. Vi kjørte ut å kikka litt, men regnet ville ikke gi seg. Stemninga sank enda et hakk og mumling om at vi kunne ha vært i sveits i finværet kunne høres fra både Therese og Torstein.
Det har uten untak regna/snød hver eneste natt vi har vært her. Da det er tålelig kaldt betyr det fort at det ikke rekker tørke før det kommer mer regn.
Temperaturen hadde heldigvis gått litt opp de siste dagene og sjangsene for å finne noe tørt var bedre. Etter en hviledag med lite aktivitet sov vi alle dårlig. Torstein hadde det værst og var oppe å romsterte allerede i 7 tia om morran.


Da det var opphold var det uaktuelt å hvile mer og Therese sto å trippa i dunjakka utolmodig på å komme seg ut mens jeg fortsatt spiste frokost.
Jeg hadde litt troa på Drei Zinnen så vi kjørte først dit. Da vi kjørte igjennom flere regnbyger på veien (25 min å kjøre) var moralen lav, men mot all forventning var det flere ting som var så godt som tørre.
Dagen starta bra med at alle gikk en fin liten 7A+ kalt Sale Coup (assis).

"Therese går Sale Coup Assis 7A+"


For de fleste av oss stoppa crushinga der. Fuktige tak på Diversion 7B spytta meg av toppen minst 10 ganger, og klapsing i skumringa på en 7A+ på Bois Rond førte både meg å Hannah nær, men ikke helt opp.
Therese derimot crusha i imponerende stil så godt som alt hun prøvde på. Etter den første 7A+`n gikk hun raskt en sær lav 7B+ kalt Close Contakt. Etter masser av forsøk og utpumping! baksa hun seg så opp den delvis våte Diversion 7B. Hun gikk så sitstarten til en av oppvarmingsproblema (7A) og den siste 7A+`n vi prøvde på Bois Rond.

"Jeg bakser på toppen av den fuktige Divérsion 7B"

"Therese crusher Close Contact 7B+"


Neste dag var det igjen fuktig på veien, noe som førte til nok en sein start.
Jeg hadde lenge håpa på en dag i Franchard området da jeg gjerne skulle ha prøvd meg på Karma igjen, men da vi kom dit var det for fuktig.
Etter en lang omvisning på Isatis gikk vi over på plan B og kjørte vidre til Apremont.
Her har jeg allerede gått det meste jeg har vært gira på på de første felta. Vi hadde desverre kun hadde et par timer igjen før mørket så jeg valgte likevel å gå dit jeg var mest kjent så jeg kunne vise de andre rundt og anbefalle noen problemer uten å kaste bort verdifull tid på å lete opp ting.
Alle ble gira på Crazy Horse (7B). Jeg hadde allerede gått den så jeg gikk å prøvde et av mine gamle prosjekter kalt Sitting Bull (7B+). Denne var helt tørr. Jeg prøvde toppen 2 ganger og fant beta`n. Jeg hadde allerede beta på bunnen og etter 2 forsøk fra start var jeg til min store overaskelse på toppen uten følelsen av å ha tatt nevneverdig i:)
Fornøyd med dagen gikk jeg tilbake til Crazy Horse hvor jeg fikk tatt bilder av at Torstein gikk den.

"Jeg går Sitting Bull 7B+"

"Torstein går Crazy Horse 7B"


Therese hadde alt gått den da jeg kom, og ikke lenge etter Torstein toppa også Hannah ut. Vi gikk så ned å gikk et par 7A`r til før mørket kom:)

"Torstein på en navnløs 7A"


Caroline skulle komme med fly til Orly senere på kvelden. Det er et godt stykke å kjøre til den flyplassen samt et lite helvette med trafikk og parkering.
Vi konkulderte derfor med at hun hadde godt av å ta litt tog og sendte henne navnet på jernbanestasjonen hun skulle til.
For å komme seg hit fra Orly kan man ta et tog fra Orly, bytte 2 ganger og man er her. Alternativt kan man først ta tog/buss inn til Paris (Gare de Lyon) og så ta tog vidre derifra. Det ingen var klar over var at det er et sted til på andre sia av Paris som også heter Malesherbes som franskemnnene guider deg til om du spør etter veien. Med litt uflaks endte så Caroline opp der.
Hun måtte så rote seg tilbake igjennom metroen i Paris til Gare de Lyon hvor hun heldigvis rakk det siste toget til Font. Togene hadde på dette tidspunktet sluttet å gå ut hit, så i 1 tia måtte jeg kjøre den lille halvtimen inn til Font og plukke henne opp og tilbake.
I dag våkna vi til snøbyger og en klar hviledag. Huset begynner å fylle seg opp da vi i kveld får besøk av Karl og Lisen. De skal i go «Caro» stil få prøve sin lykke i å finne veien til Font seint på kvelden og jeg skal nok en gang ut å hente.
Vi krysser som vanli fingra for friksjon og finvær, men uansett vær skal vi ut å buldre, drikke vin, og fortsette det “gode” liv i frankrike:D


Wang

(Av mangel på internet ligger jeg litt bak på blogginga, dette innlegget er fra 08.02. Et oppdatert innlegg fra den siste uka vil følge om noen dager)

2 kommentarer:

  1. Gira tilskuer fra nordsjøen følger med. Mye bra sends og bilder her henning. Keep it comming..

    SvarSlett
  2. Kult dette her Henning!! Trøst deg med at vi snart har over 1m med snø på sørlandet!! Hadde meg en tur på øyna forrige uke, hvor snøen fokka helt opp til toppen av veggen..:(

    SvarSlett