torsdag 28. januar 2010

All the little things

Dagene i Font renner raskt avgårde. Livet i kassa er og relativt komfortabelt sammenlignet med tidligere turer hvor jeg ofte har bod i telt.
Vi har måttet utsette starten på dagen 2 ganger den siste uka da vi har klart å tappe de 3 batteriene for strøm.
Den første gangen satt vi på pc`ene litt for lenge, den andre gangen glemte vi å slå av lysa...

Vi har derfor begynt å koble agregatet direkte på bila om kvelden. Dette fungerer veldig bra da vi får betydelig mer strøm og kan lade batteriene, se film og kjøre en liten ovn samtidig. Vi har nå "persa" på 17 grader inne i kassa med 2 grader utforbi. Den er som kjent ikke veldig godt isolert så det tar ikke lang tid fra vi slår av ovnen til temperaturen er nede i 5, men med vinterposer og dyne er ikke det et problem:)

Det eneste vi egentlig mangler er en dusj...

Nå å finne en dusj i Font er ikke lett. Tidligere har jeg sneket meg inn på diverse campingplasser og idrettsanlegg i tillegg til svømmehaller og trailersjåfør dusj på en bensinstasjon.

På denne tia av året er desverre campingplassene stengt. Jeg kan ikke huske hvor den bensinstasjonen med dusj var og svømmehallen i Font er stengt fram til september pga (ironisk nok) en vannlekasje!

Det eneste målet vi hadde satt oss i dag var defor å finne et sted å få tatt en etterlengta dusj (vi hadde ikke dusja siden vi forlot norge). Vi valgte å stole på GPS`n og kjøre til den nærmeste svømmehallen den fant. 30 km senere var vi på andre sia av skogen, ved nok en stengt svømmehall.
Vi kjørte så å "bekrefta" at en campingplass faktisk var stengt, før vi gikk over til den mer desperate løsningen: å finne en svømmehall jeg hadde vært i for noen år sia da noen andre hadde kjørt og det eneste jeg huska var at den lå ved en elv og at det var sør for Font...

Etter å ha kjørt en stund ga vi opp prosjektet selv om jeg fortsatt var litt optimistisk:D
Torstein hadde sett et trenings studio like ved der vi sniker på internett utforbi slottet downtown i Font og han overbeviste meg om at det sikkert var mulig å dusje der.
Det viste seg å være noe tilsvarende Haralds Gym, en noe privat klubb for bodybuildere. Eiern snakka greit engelsk (og var en kraftig bamse) og viste oss greit tilbake ut døra.

Litt oppgitte valgte vi å gå på den engelske bokhandelen å høre med den alltid hjelpsome dama der om hun viste av noen muligheter. Hun er amerikaner og rant i vei som en kran du ikke får skrud av. Etter beskrivelser av 3-4 steder som var litt i overkant dyre tegna hun et kart til en billig liten svømmehall 15-20 min unna (med bil). Vi kjørte så ut og fant hallen i første forsøk:)

Det var nå blitt seint på dagen, men folk gikk inn og ut og vi kunne se folk svømme igjennom vinduet så optimismen var tilbake.
Vi gikk først inn feil dør og fant en dårlig vertikal klatrevegg for kids, men en tom garedrobe med dusjer. Torstein var litt lei av å snike og ville heller betale 3 euro og slappe av i dusjen.
Jeg ble motvillig med og vi gikk inn den riktige døra. Her satt det en del franskemenn, men ingen var i kassa.
Vi venta ei stund, men da ingen kom gikk vi rett inn. I go fransk stil var dusjen nesten inne i bassenget og åpen for innsyn fra både garderoben og selve hallen. Det er og påbudt med SPEEDO og da det ikke var mulig å snike seg inn i dusjen i bokseren ble vi pent nødt til å gå ut i SPEEDO automaten! Her kjøpte vi oss et par ekle tettsittende SPEEDOS. Jeg vurderte å fotografere dette, men slo tanken raskt fra meg:D
Vi fikk så på oss SPEEDOS`a og pressa oss inn i dusjen sammen en gruppe kids i 10 års alder`n.

At det ikke var andre "voksne" der tenkte vi ikke spesielt over, men det tok desverre ikke lang tid før en trener type dukka opp og lurte på hvem vi var. Vi mumla på så dårlig engelsk som muli at vi ikke forsto fransk, og fikk da på engelsk at svømmehallen var stengt, det var kun åpen for treninga til disse kids`a. Vi måtte få på oss klærne å gå.
Noe irritert vaska vi raskt ut såpa og trakk oss lengre tilbake i garderoben. Her var det tomt, så jeg snekk inn en rask barbering før vi fikk på oss rene klær og kjørte tilbake til Font for middag og en session på internett.
Neste gang blir det nok den forlatte garderoben:D

Wang

6 kommentarer:

 1. Høres ut som reprise av meg arild og lars ottar`s "opperasjon finn ein dusj" vi fannt imidlertid ingen dusj!

  Vi hang att ein pose med no mat og div i ett tre på hyppodromen, funnet den eller?

  SvarSlett
 2. hehe, fet dag... det er sånt man ikke får med seg når man bor på hotell!!

  SvarSlett
 3. Har funnet den Joakim:) Har slått opp teltet rett ved benkene der. (bor i bila, lagrer padene i teltet)

  SvarSlett
 4. Livet i bushen er ikkje heilt enkelt forstår vi. Utan dusj i 14 dagar er noko i overkant av det komfortable. Var det ikkje for vindretningen så kjenner ein nesten stanken heilt til Trondheim. Nei gutar, de må få dykk solcellepanel og eit lite men effektivt varmtvassanlegg og rigga opp ein liten hyttedusj, då vert det triveleg og godlukt av dykk kvar dag etter øktene på buldresteinane.

  SvarSlett
 5. Sherlock Holmes er ein bra actionfilm med litt spooky magi som går på kinoane no, den burde du sjå. Rigmor, Kari, Tore og eg så filmen i Trondheim i kveld.

  SvarSlett